Március 23-án három lelkes diákunk részt vett a Csapó Dániel Emlékversenyen. A versenyt a Csapó Dániel Mezőgazdasági Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium rendezte a kárpát-medencei magyar mezőgazdasági és élelmiszeripari középiskolák és szakképző iskolák tanulói számára.

A viadalra a fiatalok 20-25 oldalas versenydolgozatokkal nevezhettek három témakörben. A versenyre érkezett munkák bírálatát független szakértők végezték.

Az előzetes véleményezés alapján a szóbeli védésre 13 iskola 50 tanulója összesen 42 pályamunkáját tartotta alkalmasnak a bírálóbizottság.

Rózsa Gergely a kézműves whiskygyártásról írt. Munkája során nem csak információt gyűjtött a whisky eredetéről, gyártástechnológiájáról, de el is készítette saját gabonapárlatát, melyből utólag különböző likőröket is kevert. A dolgozat az előkelő első helyen végzett.


Kiss Patrik dolgozata a Zugpálinkafőzés címet kapta. Patrik a dolgozatban bebizonyította, hogy otthon, a konyhában fellelhető ezközök segítségével is lehet jó minőségű párlatokat készíteni. Munkáját a zsűri intézményi különdíjjal jutalmazta. A két úriember felkészítőtanára Szöllősy István.

Wolf Alexandra a teák csodálatos világába vezette be a hallgatóságot. Előadásában kitért a tea történetére, a teanövény felépítésére, a teafajtákra, majd részletesen ismertette, hogyan készítette el különböző ízesítésű tealikőrjeit. Munkáját Molnár Judit tanárnő segítette. Alexandra támogatói különdíjban részesült.

Gratulálunk diákjainknak és felkészítőtanáraiknak áldozatos munkájukért!

CÍMERÜNK


ISKOLÁNKRÓL

ÁLLÁSHIRDETÉSEK

LEGUTÓBBI ESEMÉNYEK

Nincsenek események

FENNTARTÓNK


FACEBOOK OLDALUNK

ELÉRHETŐSÉGEINK

Soós István Borászati és Élelmiszeripari Szakgimnázium és Szakközépiskola

OM azonosító: 035408

Cím:
1221 Budapest, Kossuth Lajos u. 83.

Telefonszámaink:
Titkárság: +36 (1) 426-5384 (Telefon / Fax) Titkárság mobil: +36 (30) 336-8752
Tanári szoba: +36 (1) 426-5385 Gazdasági Hivatal mobil: +36 (30) 330-1103
Tangazdaság: +36 (1) 424-0145 (Telefon / Fax)

e-mail:
iroda@soos-bp.sulinet.hu
titkarsag@borasziskola.hu