Immáron harmadik éve van lehetőségünk arra, hogy diákjaink az ERASMUS+ „Borászati szakmai gyakorlat Burgundiában” projekt keretén belül részt vehessenek egy három hetes borászati gyakorlaton Burgundiában. 2018. augusztus 28-tól szeptember 18-ig iskolánk technikus osztályaiból három diák, és egy végzős szakközépiskolás diák utazott Franciaországba. A csapat a villányi Teleki Zsigmond Mezőgazdasági Szakképző Iskola 5 diákjával vált teljessé. Az InVeris Alapítvány és a CFPPA – Beaune-i Szakmai Képzési Központ által szervezett színvonalas és tartalmas angol és francia nyelvű elméleti órákon megismerkedhetünk a burgundiai szőlőtermesztés hagyományaival, jellegzetességeivel, a fehér- és a vörösborkészítés technológiájával valamint a pezsgő, vagy burgundiai nevén crémant készítésével.

Mindenkinek újdonság volt a szőlőbogyó érzékszervi bírálata. Felejthetetlen élmény volt Côte de Beaune, Côte de Nuits és Hautes Côtes de Beaune szőlőit bejárni. Csak egy alacsony kőfal választott el minket a legendás Romanée-Conti tőkéitől, amiből 500 €-ba kerül egy pohár bor.

A projekt célja, hogy a szőlészetet, borászatot tanuló diákok a francia gyakorlattal is megismerkedjenek. Tanulóinkat több neves helyi pincészethez osztották be, ahol szüretelnek, részt vesznek a vörösborok erjesztésében, a borkezelésben. Ha az angol nyelv már nem volt elegendő, akkor a borászat „közös nyelvén” mindig meg tudták érteni egymást a francia szakemberekkel.

Szerencsére jut idő a gasztronómiával és a kulturális látnivalókkal is ismerkedni.

Török Zita
szaktanár

CÍMERÜNK


ISKOLÁNKRÓL

ÁLLÁSHIRDETÉSEK

Jelenleg nincs betöltetlen álláshelyünk.

LEGUTÓBBI ESEMÉNYEK

Nincsenek események

FENNTARTÓNK


FACEBOOK OLDALUNK

ELÉRHETŐSÉGEINK

Soós István Borászati és Élelmiszeripari Szakgimnázium és Szakközépiskola

OM azonosító: 035408

Cím:
1221 Budapest, Kossuth Lajos u. 83.

Telefonszámaink:
Titkárság: +36 (1) 426-5384 (Telefon / Fax) Titkárság mobil: +36 (30) 336-8752
Tanári szoba: +36 (1) 426-5385 Gazdasági Hivatal mobil: +36 (30) 330-1103
Tangazdaság: +36 (1) 424-0145 (Telefon / Fax)

e-mail:
iroda@soos-bp.sulinet.hu
titkarsag@borasziskola.hu

 

KRÉTA NAPLÓ