Immáron harmadik éve van lehetőségünk arra, hogy diákjaink az ERASMUS+ „Borászati szakmai gyakorlat Burgundiában” projekt keretén belül részt vehessenek egy három hetes borászati gyakorlaton Burgundiában. 2018. augusztus 28-tól szeptember 18-ig iskolánk technikus osztályaiból három diák, és egy végzős szakközépiskolás diák utazott Franciaországba. A csapat a villányi Teleki Zsigmond Mezőgazdasági Szakképző Iskola 5 diákjával vált teljessé. Az InVeris Alapítvány és a CFPPA – Beaune-i Szakmai Képzési Központ által szervezett színvonalas és tartalmas angol és francia nyelvű elméleti órákon megismerkedhetünk a burgundiai szőlőtermesztés hagyományaival, jellegzetességeivel, a fehér- és a vörösborkészítés technológiájával valamint a pezsgő, vagy burgundiai nevén crémant készítésével.

Mindenkinek újdonság volt a szőlőbogyó érzékszervi bírálata. Felejthetetlen élmény volt Côte de Beaune, Côte de Nuits és Hautes Côtes de Beaune szőlőit bejárni. Csak egy alacsony kőfal választott el minket a legendás Romanée-Conti tőkéitől, amiből 500 €-ba kerül egy pohár bor.

A projekt célja, hogy a szőlészetet, borászatot tanuló diákok a francia gyakorlattal is megismerkedjenek. Tanulóinkat több neves helyi pincészethez osztották be, ahol szüretelnek, részt vesznek a vörösborok erjesztésében, a borkezelésben. Ha az angol nyelv már nem volt elegendő, akkor a borászat „közös nyelvén” mindig meg tudták érteni egymást a francia szakemberekkel.

Szerencsére jut idő a gasztronómiával és a kulturális látnivalókkal is ismerkedni.

Török Zita
szaktanár

CÍMERÜNK


ISKOLÁNKRÓL

ÁLLÁSHIRDETÉSEK

LEGUTÓBBI ESEMÉNYEK

Nincsenek események

FENNTARTÓNK


FACEBOOK OLDALUNK

ELÉRHETŐSÉGEINK

Soós István Borászati és Élelmiszeripari Szakgimnázium és Szakközépiskola

OM azonosító: 035408

Cím:
1221 Budapest, Kossuth Lajos u. 83.

Telefonszámaink:
Titkárság: +36 (1) 426-5384 (Telefon / Fax) Titkárság mobil: +36 (30) 336-8752
Tanári szoba: +36 (1) 426-5385 Gazdasági Hivatal mobil: +36 (30) 330-1103
Tangazdaság: +36 (1) 424-0145 (Telefon / Fax)

e-mail:
iroda@soos-bp.sulinet.hu
titkarsag@borasziskola.hu