Érdekes és fontos esemény résztvevője volt iskolánk. A Nemzeti Emlékezet Bizottsága rendezésében hiánypótló történelmi kiállítás megrendezésére került sor. A paraszti társadalom felszámolásáról, az 1948-1962 közötti kollektivizálásról, a földjétől megfosztott emberek személyes sorsának alakulásáról tudhattak meg többet diákjaink. A rendezvénysorozat ünnepélyes megnyitóval kezdődött.

Október 17-én az iskola Tangazdaságában tanulóink és tanáraink részvételével az országos rendezvény szervezői és támogatói rövid beszédben fogalmazták meg gondolataikat a témáról.

A Nemzeti Emlékezés Bizottsága nevében Földváryné Kiss Réka, a Magyar Mezőgazdasági Múzeum nevében dr.Estók János az intézmény igazgatója mondott nyitóbeszédet. Az Agrárminisztérium képviseletében felszólaló Farkas Sándor miniszterhelyettes saját családjában megtörtént események felidézésével tette még személyesebbé a földkisajátítás eseményeit.  A budafokiak nevében a kerület polgármestere Karsai Ferenc, iskolánk nevében Földesi Gyula igazgató köszöntötte a megjelenteket. Az ünnepélyes megnyitó után a vendégek megtekintették iskolánk Tangazdaságát és elismeréssel nyilatkoztak az ott folyó munkákról.

 

A megnyitó után a kiállított 10 tabló anyagát tanulmányozva az érdeklődők részletesen tájékozódhattak a magyar történelemnek e feldolgozatlan tragédiájáról.

A következő esemény a diákok számára szervezett csapatjáték volt. A tanulók 4 fős csapatokban adhattak számot a korszak megismeréséről, a kiállításon látottakból. Az első három nyertes értékes jutalmat kapott a Nemzeti Emlékezet Bizottsága felajánlásából. A versenyt a 12. osztály csapata nyerte meg, tagjai: Gál Martin, Gönczi Levente, Száraz Nikoletta, Szeszenka Nikolett.

A programsorozat következő részeként a diákok rendhagyó történelemóra keretében előadást hallgathatnak meg a kollektivizálás körülményeiről a korszakot jól ismerő előadótól.

A Sorsfordítás című kiállítás a hozzá tartozó programokkal együtt lehetőséget nyújt az eddig elhallgatott vagy tabusított történetek megismerésére, a tankönyvi ismeretanyag kiegészítésére.

CÍMERÜNK


ISKOLÁNKRÓL

LEGUTÓBBI ESEMÉNYEK

Nincsenek események

FENNTARTÓNK


FACEBOOK OLDALUNK

ELÉRHETŐSÉGEINK

Soós István Borászati és Élelmiszeripari Szakgimnázium és Szakközépiskola

OM azonosító: 035408

Cím:
1221 Budapest, Kossuth Lajos u. 83.

Telefonszámaink:
Titkárság: +36 (1) 426-5384 (Telefon / Fax) Titkárság mobil: +36 (30) 336-8752
Tanári szoba: +36 (1) 426-5385 Gazdasági Hivatal mobil: +36 (30) 330-1103

e-mail:
iroda@soos-bp.sulinet.hu
titkarsag@borasziskola.hu