A projektről röviden

 

A projekt teljes megnevezése: „Youth involvement in the innovative valorisation and revival of traditional trades and crafts as cultural heritage to make urban regions more attractive and competitive in a dynamic age.“

A projekt az Európai Unió társfinanszírozásával, a Közép-európai Transznacionális Együttműködési program (Interreg Central Europe 2014-2020 Program) keretében valósul meg.

A YouInHerit projekt célja olyan innovatív módszerek és eszközök kidolgozása, melyek lehetővé teszik a fiatalok bevonását az olyan tradicionális szakmák megőrzésébe, amilyen például a borászat és a szőlészet. A kitűzött cél, hogy szakmai segítséggel és a fiatalok bevonásával, innovatív és kreatív ötleteikkel növelni tudjuk a projektben résztvevő régiók versenyképességét, ezáltal megőrizzük a kulturális örökségünket.

A projektben öt közép-európai országból (Magyarország, Szlovénia, Horvátország, Olaszország és Lengyelország) összesen 12 partner vesz részt, Budafok-Tétény Önkormányzata pedig, mint vezető partner koordinálja ezt az együttműködést.

A projekt a nemzetközi partnerségre épít, amelynek lényege a tapasztalatcsere, az együttgondolkodás, a meglévő módszerek átvétele különféle partnerségi eseményeken keresztül.

A transznacionális együtt-gondolkodás tárgya bármilyen hagyományos mesterség (Budafok esetében ez a szőlészet-borászat) és annak épített környezetének, kulturális örökségének kreatív megoldásokkal, fiatalok bevonásával történő komplex újjáélesztése, majd gazdasági célú hasznosítása.


A YouInHerit projekt megvalósítási időszaka: 2016. június 1 – 2019. május 31. (36 hónap)

A teljes, projekt szintű költségvetés: 2.505.903,35 EUR


Mit csinálunk mi?

A Soós István Borászati és Élelmiszeripari Szakgimnázium és Szakközépiskola projekt partnerként vesz részt a YouInHerit projektben.

Feladatunk a vezető partner tevékenységének segítése, valamint a projekt terveknek megfelelő megvalósulásának és adminisztrációjának a biztosítása.

A fiatalok attitűdjeit, motivációit mérő helyzetelemzés elkészítését követően a projektben kidolgozott innovatív irányítási modelleket, feltérképezett jó gyakorlatokat beépítve, egy regionális akcióterv kidolgozására kerül majd sor, amihez kapcsolódik egy pilot, vagyis „teszt” program is.

Ez pilot akció, többek között, tartalmaz majd egy képzési programot is. Jelenleg ennek a kifejlesztésén dolgozunk.


Kapcsolattartó személyek
 

Földesi Gyula, igazgató, mint projektvezető Mátyus Imre, mint projektmenedzser

Mátyusné Dobóczky Zsuzsanna, iskolatitkár, mint projekt asszisztens

Csúri Krisztiánné, gazdasági csoportvezető, mint projekt pénzügyi menedzser

 

Elérhetőség:

Tel/fax: +36 1 426-5384

e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

A projekt az Interreg Central Europe Programból, az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával, az Európai Unió és Magyar Állam társfinanszírozásával valósul meg.

ISKOLÁNKRÓL

LEGUTÓBBI ESEMÉNYEK

Nincsenek események

FENNTARTÓNK


Együttműködő partnerünk

FACEBOOK OLDALUNK

ELÉRHETŐSÉGEINK

Soós István Borászati Technikum és Szakképző Iskola

OM azonosító: 035269/011

Felnőttképzési nyilvántartási szám: B/2020/006362

Felnőttképzési engedély száma: E/2021/000028

Cím:
1221 Budapest, Kossuth Lajos u. 83.

Telefonszámaink:
Titkárság: +36 (1) 426-5384 (Telefon / Fax) Titkárság mobil: +36 (30) 336-8752
Tanári szoba: +36 (1) 426-5385 Gazdasági Hivatal mobil: +36 (30) 330-1103

e-mail:
titkarsag@borasziskola.hu