Borászati szakkör

 

2013-2014 évi borászati szakkör

2014-2015 évi borászati szakkör

2015-2016 évi borászati szakkör

 
Iskolánkban az alábbi szakkörökre járhatnak diákjaink:

borászati szakkör


Szakkörvezetők:
Török Zita és Szlabej Péter
Helyszín: Tangazdaság
Szakkör ideje: 14.45-16.45

Éves tematika: kalandozások a likőrborok világában. Ürmösbor készítése

A szakkör célja, hogy a diákok bővebb ismereteket szerezzenek a likőrborokról.

A likőrborok a borok sajátos csoportjába tartoznak, mesterséges úton előállított italféleségek. A természetes boroktól abban különböznek, hogy alkohol (15-22,5 v/v%)-és cukortartalmuk általában magasabb, valamint számos egyéb jellegzetes tulajdonsággal rendelkeznek. Elterjedésük leginkább annak köszönhető, hogy évjárattól függetlenül állandóan azonos minőségben készíthetők. Egyes típusaik aperitifként, mások desszertekhez vagy önállóan fogyasztva is ajánlottak. A likőrboroknak három csoportja van:

- csemegebor

- ürmösbor

- fűszerezett bor

A tanév során a szakkörtagok ürmösbort fognak készíteni. Lehetőségünk szerint megismerkednek különböző országok csemege- és fűszerezett boraival is.

CÍMERÜNK


ISKOLÁNKRÓL

ÁLLÁSHIRDETÉSEK

Jelenleg nincs betöltetlen álláshelyünk.

LEGUTÓBBI ESEMÉNYEK

Nincsenek események

FENNTARTÓNK


FACEBOOK OLDALUNK

ELÉRHETŐSÉGEINK

Soós István Borászati és Élelmiszeripari Szakgimnázium és Szakközépiskola

OM azonosító: 035408

Cím:
1221 Budapest, Kossuth Lajos u. 83.

Telefonszámaink:
Titkárság: +36 (1) 426-5384 (Telefon / Fax) Titkárság mobil: +36 (30) 336-8752
Tanári szoba: +36 (1) 426-5385 Gazdasági Hivatal mobil: +36 (30) 330-1103
Tangazdaság: +36 (1) 424-0145 (Telefon / Fax)

e-mail:
iroda@soos-bp.sulinet.hu
titkarsag@borasziskola.hu

 

KRÉTA NAPLÓ