Őszi szőlészeti és borászati teendők

Őszi szőlészeti és borászati teendők
Ősz végére néhány praktikus jó tanács hobbi szőlész-borászoknak: November végére már gyakorlatilag minden bort le lehet fejteni a seprőről.
Ekkor célszerű elvégezni a borok kénezését is minimum 10g/hl borkénnel. A borok derítését a természetes tisztulás után érdemes elvégezni.
A szőlőben a lemosó permetezést és a tőkék befedését szoktuk ilyenkor elvégezni.

Tovább

Elindult a jelentkezés vincellér tanfolyamunkra

Elindult a jelentkezés vincellér tanfolyamunkra

A vincellér feladata a szőlőtermesztés gyakorlati fogásainak teljes ismerete, a felhasznált erő- és munkagépekkel együtt. Munkájához tartozik a telepítés, a szüret, az alapvető borkészítési technológia szakszerű ismerete. Alapvetően tisztában van a biogazdálkodás, az energiaracionalizálás, a szakterületéhez tartozó gazdálkodási ismeretekkel és a borturizmusi, borértékesítési szabályokkal. Tovább

Október 23-i megemlékezés

Október 23-i megemlékezés

Idén a megszokottól eltérően ünnepeltük az 1956-os forradalmat. Nem az októberi eseményeket idéztük fel, hanem néhány jelenetet adtunk elő Bacsó Péter: A tanú című filmjéből, és így a nevetéssel emelkedtünk felül a Rákosi –rendszer véres és hazug diktatúráján. Tovább

Vintage MSc képzés

Vintage MSc képzés

A budafoki Soós István Borászati Szakközépiskola a kezdetek óta, azaz 2008 óta segíti a SZIE (és jogelődjei) nemzetközi oktatási tevékenységét azzal.
hogy szakami gyakorlati helyet (és nagyszerű légkört) biztosít a 3 évente érkező Vintage MSc képzés nemzetközi hallgatóságának, akik így elviszik nemcsak az Egyetem, hanem a Soós István Szakközépiskola jó hírét is szerte a nagyvilágba. Tovább