Szekszárdi diadal

Március 23-án három lelkes diákunk részt vett a Csapó Dániel Emlékversenyen. A versenyt a Csapó Dániel Mezőgazdasági Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium rendezte a kárpát-medencei magyar mezőgazdasági és élelmiszeripari középiskolák és szakképző iskolák tanulói számára.

A viadalra a fiatalok 20-25 oldalas versenydolgozatokkal nevezhettek három témakörben. A versenyre érkezett munkák bírálatát független szakértők végezték.

Az előzetes véleményezés alapján a szóbeli védésre 13 iskola 50 tanulója összesen 42 pályamunkáját tartotta alkalmasnak a bírálóbizottság.

Rózsa Gergely a kézműves whiskygyártásról írt. Munkája során nem csak információt gyűjtött a whisky eredetéről, gyártástechnológiájáról, de el is készítette saját gabonapárlatát, melyből utólag különböző likőröket is kevert. A dolgozat az előkelő első helyen végzett.


Kiss Patrik
dolgozata a Zugpálinkafőzés címet kapta. Patrik a dolgozatban bebizonyította, hogy otthon, a konyhában fellelhető ezközök segítségével is lehet jó minőségű párlatokat készíteni. Munkáját a zsűri intézményi különdíjjal jutalmazta. A két úriember felkészítőtanára Szöllősy István.

Wolf Alexandra a teák csodálatos világába vezette be a hallgatóságot. Előadásában kitért a tea történetére, a teanövény felépítésére, a teafajtákra, majd részletesen ismertette, hogyan készítette el különböző ízesítésű tealikőrjeit. Munkáját Molnár Judit tanárnő segítette. Alexandra támogatói különdíjban részesült.

Gratulálunk diákjainknak és felkészítőtanáraiknak áldozatos munkájukért!