Szőlész – borász szakma kiváló tanulója verseny

2013 után idén( 2016-ban) másodszor rendezte meg a Soós István Borászati Szakképző Iskola a Szakma Kiváló Tanulója Versenyt, a 2015-ben átadott Szigetcsépi Tanüzemben.

A szakmai versenyen két szakmaterületről (szőlész és borász) kellett írásbeli-, szóbeli- és gyakorlati feladatokat teljesíteni. A feladatok változó nehézségűek voltak a feladatcsoportokon belül, de a verseny szabályai szerint mindenkinek teljesen azonos tevékenységet kellett végrehajtania. Ezért az utolsó pillanatig titokban kell tartani a versenyfeladatokat, amelyek komplexitásuk révén objektív képet adnak a versenyzők tudásáról.

A verseny legnagyobb motivációs eleme a tanulók részére, hogy a jól teljesítő diákok a szakmai vizsgák alól teljes vizsgamentességet kapnak. jeles eredménnyel. Aki 71% felett teljesítette a versenyfeladatokat az vizsga nélkül veheti át a szakmunkás-bizonyítványt.

Ebben az évben négy tanuló volt sikeres a teljes vizsgamentesség elérésében.

A legeredményesebb versenyző Tóth-Urbán Zoltán 93%-os eredménnyel abszolválta a szakmai versenyt.

A legeredményesebb tanulóknak köszönhetően a Budafoki borászati Iskola két diákja vehette át a legértékesebb ajándékokat és munkája elismeréseként Erdősné Cserkuti Katalin tanárnő a kiváló felkészítő tanárnak járó kitüntető címet.

Őszintén reméljük, hogy minden egyes versenyző komoly tapasztalatokra tett szert, amiket később a szakmai vizsgák alkalmával kamatoztatni tud, és gazdagodtak élményekkel, szereztek új barátokat.

Jövőre a tervek szerint a villányi Teleki Zsigmond Szakképző Iskola rendezi a tanulmányi versenyt, amire eredményeink megőrzése érdekében már most elkezdjük a felkészítő munkát.

Köszönjük a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara minden támogatását a verseny lebonyolításához, és külön köszönetet fejezünk ki szponzorainknak segítségükért!

 

Mátyus Imre

Gyakorlati oktatásvezető

(a  szakmai verseny koordinátora)

 

SZKTV_vegeredmeny_2016