Tangazdaság

Az iskola budafoki tangazdasága

Gazdaságunk a régi térképek szerint az Ó-hegy Udvari (Holfhut) dűlőben terül el. Napjainkra a környék tangi_06teljesen beépült, s ma már csak a közel négy hektáros szőlőterület emlékeztet az egykor oly híres budai borvidékre. Az enyhén déli lejtésű, lösztalajú és páratlan mikroklímájú terület biztosítja a jó minőségű alapanyagot az iskola tangazdasága számára. A korszerűen felszerelt oktatóbázisnak köszönhetően a borkészítés folyamata végig követhető a szőlőtermesztésen, szőlőfeldolgozáson és a különböző borkezelési technológiákon keresztül egészen az értékesítésig.
Az elmúlt években végrehajtott műszaki fejlesztéseknek köszönhetően borainkat egyre jobb minőségben tudjuk készíteni. Ezt bizonyítják a borversenyeken elért eredményeink is. 2005. évtől a Fővárosi Önkormányzat engedélyével palackozzuk az egyedi termőhelyre utaló “Főváros Bora” elnevezésű palackos borcsaládot, mely 3 fajta bortípust takar.

A palackos borokat Gazdaságunkban és a szerződéses éttermekben, bortékákban lehet megvásárolni. Folyóbor értékesítés is működik nálunk, száraz fehér fajtákat lehet vásárolni.

 

Márton napi újbor ünnep

Ez az utolsó naptangi, amikor még megengedett a mulatozás a 40 napos adventi böjt előtt. Ilyenkor bálokat, lakomákat rendeztek. Ez a szokás napjainkban is népszerű, sok helyen rendeznek libavacsorákat, ahol először lehet újbort kóstolni. Tartja is a mondás, hogy Márton nap az Újbor bírája.

Ennek fényében várjuk sok szeretettel a Márton napi libavacsoránkra a libára éhes és újborra szomjas vígadni vágyó vendégeket!

Programjainkra ital és vacsora foglalás lehetséges elérhetőségeinken keresztül.

Kínálatunk a következő eseményekre, terembérleti lehetőségekkel:

  • Rendezvényterem (esküvők) 130-150 fő
  • Baráti összejövetelek,(lovagterem) 60 fő
  • Céges tréningek, megbeszélések, tárgyalások
  • Borturizmus,

Budafoki Pezsgő és Borfesztivál

Gazdaságunk egyedi hangulata jelent érdekességet az idelátogatók számára. Vendégeinket nyitott kapukkal várjuk – a többi pincészettel együtt – a kétnapos fesztivál idején. Programjaink közül ki kell emelni a hazai és határon túli néptánc csoportok, népdal és énekesek műsorait. A program zárása a népszerű szüreti bál, ahol élőzene szolgáltatja a hangulatot és a jókedvet.

Esküvők:

Budafok szőlőskertje egyedi környezetével, panorámájával a Budapest egyik legesztétikusabb helye. A fiatal pár egész életre szóló élményt szerez. Itt mindent egy helyen biztosíthatunk: Teljes nagyterem ,panorámás terasz, polgári szertartást a szabadban, szabadtéri látványsütő, party service, parkolási lehetőség, zenekar, teremdíszítés. A rendezvény lebonyolításában nagy tapasztalattal segítjük a fiatal párt.

Baráti összejövetelek

Születésnapok, családi események megtartásához is segítséget nyújtunk. Praktikusabb bennünket választani mint otthoOLYMPUS DIGITAL CAMERAn szorongani és másnap több óráig takarítani a lakást. A tágas tér és a virágos zöld környezet lehetőséget ad, hogy csak az ünneplésre keljen koncentrálni. Itt is teljes szolgáltatást biztosítunk.

Céges rendezvények

Céges rendezvények alkalmával segítünk a különböző terem kialakításokban, étel és italsor összeállításában, a vendéglátás és a továbbképzés feltételrendszerének kialakításában. Szeretnénk elérni, hogy minél több vállalkozás tartson gazdaságunkban rendezvényeket, hiszen a környezet, az infrastruktúra minden igényt kielégít

Borturizmus

A borokhoz való értés mára már kötelezően elvárt igény társaságokban, vacsora estéken. Az ehhez való tudás megszerzésében kínálunk segítséget nyújtani azzal, hogy vállaljuk borkóstolók, borbírálatok szervezését. Ezen bemutatókon megismertetjük vendégeinket a magyar borpincészetekkel és a borbírálat nagyjaival. Minimum létszám 10 fő. Lehetőség van a bírálat után vacsorát is rendelni. Ehhez előzetes egyeztetés szükséges.

Promontor Schola Szőlőskert és Borpincészet

1221 Budapest, Jósika u. 2-28.

1221 Alkotmány u. 5-7.

Telefon / Fax: +36 1 424 01 45

tangi_04

Németh Iván
tangazdaság vezető

Mobil: +36 30 901 75 98
E-mail: tangazdasag @ borasziskola.hu

Szolgáltatási árak

Érvényes: 2017. szeptember 1-től

Rendezvényterem (130-150 fő részére) + szoba biztosítása (átöltözéshez, értékmegőrzéshez)

Iskolának támogatóinak

20 000 Ft / óra


10 000 Ft / óra

Készenléti díj (party szerviz, díszítés, sütemények átvétele, stb)

3 000 Ft / óra

Saját bor értékesítése
Fehér és vörös folyóbor 450 Ft / liter
Rosé folyóbor 500 Ft / liter
Palackos bor (0,75 L) 1000 Ft / palack
Helyszíni szertartás előkészítése 20 000 Ft
Siller terem
Iskolánk támogatóinak
7 000 Ft / óra
3 300 Ft / óra
Lovagterem
Iskolánk támogatóinak
10 000 Ft / óra
6 500 Ft / óra
Pince és feldolgozó egyben 15 000 Ft / óra
Szervízdíj 400 Ft / fő
Szállás díjak:Érvényes: 2011. október 1-től.
Ifjúsági szállás 2 500 Ft / fő / éj
Panzió típusú szállás 8 000 Ft / 2 fő / éj