XII. Csávossy György Kárpát – medencei Borverseny – 2017. november 29. – Tangazdaság, Budafok

A már szép hagyománnyá érett rendezvény, a határon túli, magyar bortermelő kollégák találkozója és boraik versenye idén is folytatódott.

A Magyar Bor Akadémia, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa, a Magyar  Zászlósborok Rendje és a Soós István Borászati és Élelmiszeripari Szakgimnázium és Szakközépiskola ez évben is, immár tizenkettedik alkalommal rendezte meg a Csávossy György Kárpát-medencei Borversenyt.

A borversenyre 158 minta érkezett, kizárólag palackos tétel.

Neveztek borokat Erdély, Felvidék, Kárpátalja, Vajdaság, Szlovénia területén működő magyar borászok és borászatok.

A borversenyre 2017. november 29-én került sor iskolánk Budafoki Tangazdaságában,melyet 100 pontos rendszerben, négy bizottságban bonyolítottak le.

A zsűriben nem csak magyarországi szakemberek, hanem a nevezők, és a határon túli borászok közül is többen részt vettek.

Eredmények:

Nagy arany: 3
Arany: 33
Ezüst: 56
Bronz : 40
Oklevél : 26

Az ünnepélyes eredményhirdetés és az oklevelek átadása még a verseny napján, a várban, díszvendégek jelenlétében történt.

Eredmény és statisztika

A nagyközönség számára mind a verseny borai, eredményei és a borászatokat képviselő kollégák is bemutatásra kerültek 2017. november 30-án, a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban, a  „Borest a Bor Akadémián” rendezvényen, ahol a meghívott borászok személyesen mutatták be és kóstoltatták boraikat.

A szervezők és a résztvevők egységesen kinyilvánították szándékukat a folytatása mellett.

Jövőre újra találkozunk!