Budafoki tangazdaság

 

Az iskola budafoki tangazdasága

Gazdaságunk a régi térképek szerint az Ó-hegy Udvari (Holfhut) dűlőben terül el. Napjainkra a környék teljesen beépült, s ma már csak a közel négy hektáros szőlőterület emlékeztet az egykor oly híres budai borvidékre. Az enyhén déli lejtésű, lösztalajú és páratlan mikroklímájú terület biztosítja a jó minőségű alapanyagot az iskola tangazdasága számára. A korszerűen felszerelt oktatóbázisnak köszönhetően a borkészítés folyamata végig követhető a szőlőtermesztésen, szőlőfeldolgozáson és a különböző borkezelési technológiákon keresztül egészen az értékesítésig.

 

 

Az elmúlt években végrehajtott műszaki fejlesztéseknek köszönhetően borainkat egyre jobb minőségben tudjuk készíteni. Ezt bizonyítják a borversenyeken elért eredményeink is.

A palackos borokat Gazdaságunkban és a szerződéses éttermekben lehet megvásárolni. Folyóbor értékesítés is működik nálunk, száraz fehér, rozé és vörös borokat lehet vásárolni.

Márton napi újbor ünnep

Ez az utolsó nap, amikor még megengedett a mulatozás a 40 napos adventi böjt előtt. Ilyenkor bálokat, lakomákat rendeztek. Ez a szokás napjainkban is népszerű, sok helyen rendeznek libavacsorákat, ahol először lehet újbort kóstolni. Tartja is a mondás, hogy Márton nap az Újbor bírája.

Ennek fényében várjuk sok szeretettel a Márton napi libavacsoránkra a libára éhes és újborra szomjas vígadni vágyó vendégeket!

Programjainkra ital és vacsora foglalás lehetséges elérhetőségeinken keresztül.

Kínálatunk a következő eseményekre, terembérleti lehetőségekkel

- Rendezvényterem (esküvők) 130-150 fő

- Baráti összejövetelek,(lovagterem) 60 fő

- Céges tréningek, megbeszélések, tárgyalások

- Borturizmus,

- Budafoki Pezsgő és Borfesztivál

Gazdaságunk egyedi hangulata jelent érdekességet az idelátogatók számára. Vendégeinket nyitott kapukkal várjuk – a többi pincészettel együtt – a kétnapos fesztivál idején.

Esküvők

Budafok szőlőskertje egyedi környezetével, panorámájával a Budapest egyik legesztétikusabb helye. A fiatal pár egész életre szóló élményt szerez. Itt mindent egy helyen biztosíthatunk: Teljes nagyterem, panorámás terasz, polgári szertartást a szabadban, szabadtéri látványsütő, party service, parkolási lehetőség, zenekar, teremdíszítés. A rendezvény lebonyolításában nagy tapasztalattal segítjük a fiatal párt.

Baráti összejövetelek

Születésnapok, családi események megtartásához is segítséget nyújtunk. Praktikusabb bennünket választani mint otthon szorongani és másnap több óráig takarítani a lakást. A tágas tér és a virágos zöld környezet lehetőséget ad, hogy csak az ünneplésre keljen koncentrálni. Itt is teljes szolgáltatást biztosítunk. 

Céges rendezvények

Céges rendezvények alkalmával segítünk a különböző terem kialakításokban, étel és italsor összeállításában, a vendéglátás és a továbbképzés feltételrendszerének kialakításában. Szeretnénk elérni, hogy minél több vállalkozás tartson gazdaságunkban rendezvényeket, hiszen a környezet, az infrastruktúra minden igényt kielégít

Borturizmus

A borokhoz való értés mára már kötelezően elvárt igény társaságokban, vacsora estéken. Az ehhez való tudás megszerzésében kínálunk segítséget nyújtani azzal, hogy vállaljuk borkóstolók, borbírálatok szervezését. Ezen bemutatókon megismertetjük vendégeinket a magyar borpincészetekkel és a borbírálat nagyjaival. Minimum létszám 10 fő. Lehetőség van a bírálat után vacsorát is rendelni. Ehhez előzetes egyeztetés szükséges.

 

Promontor Schola Szőlőskert és Borpincészet

1221 Budapest, Jósika u. 2-28.

e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Németh Iván tangazdaság vezető

Mobil: +36 (30) 901-75-98

Tar Tiborné pincevezető

Mobil: +36 (20) 937 62-39

e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Szolgáltatási árak

Érvényes: 2019. szeptember 1-től

Rendezvényterem (130-150 fő részére) + szoba biztosítása (átöltözéshez, értékmegőrzéshez):

22 000 Ft / óra

Iskolának támogatóinak:

10 000 Ft / óra

Készenléti díj (party szerviz, díszítés, sütemények átvétele, stb):

3 000 Ft / óra

Saját bor értékesítése

Fehér, rosé és vörös folyóbor: 500 Ft / liter

Palackos bor (0,75 L): 1200 Ft / palack

Helyszíni szertartás előkészítése: 20 000 Ft

Siller terem: 10 000 Ft / óra

Iskolánk támogatóinak: 5 000 Ft / óra

Lovagterem: 10 000 Ft / óra

Iskolánk támogatóinak: 6 500 Ft / óra

Pince és feldolgozó egyben: 15 000 Ft / óra

Szervizdíj: 400 Ft / fő

 

Szállás díjak

Érvényes: 2019. szeptember 1-től.

Ifjúsági szállás: 2 500 Ft / fő / éj / ifa

Panzió típusú szállás: 8 000 Ft / 2 fő / éj / ifa

 

CÍMERÜNK


ISKOLÁNKRÓL

LEGUTÓBBI ESEMÉNYEK

Nincsenek események

FENNTARTÓNK


Együttműködő partnerünk

FACEBOOK OLDALUNK

ELÉRHETŐSÉGEINK

Soós István Borászati Technikum és Szakképző Iskola

OM azonosító: 035269/011

Felnőttképzési nyilvántartási szám: B/2020/006362

Felnőttképzési engedély száma: E/2021/000028

Cím:
1221 Budapest, Kossuth Lajos u. 83.

Telefonszámaink:
Titkárság: +36 (1) 426-5384 (Telefon / Fax) Titkárság mobil: +36 (30) 336-8752
Tanári szoba: +36 (1) 426-5385 Gazdasági Hivatal mobil: +36 (30) 330-1103

e-mail:
titkarsag@borasziskola.hu