13th Europea WineChampionship


Az angol nyelvű versenyen szőlészeti és borászati tesztet töltöttek ki a versenyzők, melyekben elméleti tudásukról adtak számot. Az egyéni és csapatverseny több gyakorlati részből állt: laboratóriumi vizsgálatok, metszés, lapszűrés, mintavétel, kóstolási feladatok. Csapatunk idén a második harmadban végzett.

„Nagyon jól éreztem magam. Különösen tetszett, ahogy az egészet megrendezték. Mindig tudtuk, mikor hol kell lennünk. A feladatok kicsit nehezek voltak, de ettől volt izgalmas a verseny. Nagyon jó volt, hogy délutánonként külön programokat szerveztek. A hangulat is remek volt, legfőképp az utolsó napi gálavacsorán. Örülök, hogy ott lehettem.” – összegezte az élményeit Benei Krisztián.

„Szervezett, hangulatos, szakmai szempontból mind az elméleti illetve gyakorlati szőlészeti és borászati feladatok színvonalasak voltak. A feladatok elvégzése után nagyon jó volt meglátogatni a Prius borászatot valamint a hagyományokat és népi kultúrát őrző kisvárost, Metlikát. Szlovénia első híres pezsgőpincészetében, az Istenic cégnél rendkívül egyedüli szép, kellemes pezsgőket kóstolhattunk.” – fogalmazta meg Fias József