BORÁSZ TANFOLYAM


Kedves Érdeklődők!


Örömmel tájékoztatjuk Önöket, hogy intézményünk – a Közép-magyarországi ASzC Soós István Borászati Technikum és Szakképző iskola –, 2024.09.07-i kezdőnappal elindítja tanúsítványt adó, 07214009 programkövetelmény számú 400 órás Borász tanfolyamát.

A programkövetelmény elérhetősége:

https://api.ikk.hu/storage/uploads/files/07214009_borasz_pkpdf-1639991639255.pdf

A tanfolyamra a felnőttképzés keretei között szervezetten, szombati napokon 09:00-17:00 közötti időszakban kerül sor, a KMASZC Soós I. Borászati Technikum és Szakképző Iskola épületében, budafoki tangazdaságában, és szigetcsépi tanüzemében.

A képzés NSzFH által támogatott, térítésmentes.

A szakmai képzés követelményeinek sikeres teljesítéséről a Felnőttképző tanúsítványt állít ki. A szakképzési törvény előírásai alapján a képzést sikeresen elvégzők akkreditált vizsgaközpont által szervezett képesítő vizsgát tehetnek.

A képzésre való jelentkezés határideje: 2024.08.15.


Jelentkezni az itt található jelentkezései lap kitöltésével, valamint annak Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
e-mail címre való eljuttatásával lehetséges.

A Borász képzés célja, hogy a képzésben résztvevők – megszerzett szakmai ismereteik birtokában –, aktív résztvevői legyenek a borászati üzemben, a pincészetben folyó szakmai munkának, továbbá képesek legyenek a teljes borászati gyakorlatban alkalmazott szaktechnológia (szőlőfeldolgozás, mustkezelés; erjesztés, tisztító-, stabilizáló- és borharmónia teremtő műveletek, borhibák, borbetegséges kezelése, borpalackozás, borbírálati szabályok, alapvető borjogi ismeretek) alkalmazására, végrehajtására.

A képzés célcsoportja:

- A borászat iránt érdeklődők
- Gazdák, szőlőültetvény birtokosok, kistermelők
- Az új szakmai ismeretek iránt nyitott jelentkezők.

Tananyagegységek:

- Borászati technológiai gyakorlat
- Borászati laboratóriumi alapmérések gyakorlat
- Borászati minőségbiztosítás és higiénia gyakorlat
- Borászati technológiai ismeretek (elmélet)
- Borászati szakmai gépek (elmélet)
- Borászati kémia (elmélet)

Borászati üzemigyakorlat (kihelyezett üzemigyakorlat)

Várjuk jelentkezésüket!
Budapest, 2024.05.02.

CÍMERÜNK


ISKOLÁNKRÓL

Iskolánk képzései

KMASZC


FENNTARTÓNK


Együttműködő partnerünk