Kis hazánkat pár éve valósággal ellepték a kézműves sörök. E kifejezés a „craft beer” magyar megfelelője, arra utal, hogy a szóban forgó sörök kisebb kapacitású berendezésekkel, nagyobb élőmunkaigénnyel készülnek, mint nagyüzemi társaik, gyakran testesebbek, magasabb alkoholtartalommal bírnak.
Ha egy sörimádót egyszer megfertőznek, sosem szabadul tőlük. Ugyanakkor van egy nagy hátrányuk; jócskán drágábbak, mint a nagy mennyiségben előállított sörök. Halandó ember bizony nem fogyaszt ilyesmit gyakran, hacsak nem akar csődbe menni. Egyik lelkes kollégánk is előbb-utóbb erre a megállapításra jutott: „ez így nem mehet tovább!” Majd azt gondolta: „nem lehet ez olyan nagy szám, majd főzünk magunknak.” Utólag azért annyit elmondhatok, hogy ami ezután jött, nem volt olyan egyszerű, de most már a diákok bevonásával készülnek a kísérleti sörök. Az alábbi képeken betekintést nyerhet a kedves olvasó a kézműves sörfőzés műveleteibe, hangulatába.