Kis hazánkat pár éve valósággal ellepték a kézműves sörök. E kifejezés a „craft beer” magyar megfelelője, arra utal, hogy a szóban forgó sörök kisebb kapacitású berendezésekkel, nagyobb élőmunkaigénnyel készülnek, mint nagyüzemi társaik, gyakran testesebbek, magasabb alkoholtartalommal bírnak.

 


Ha egy sörimádót egyszer megfertőznek, sosem szabadul tőlük. Ugyanakkor van egy nagy hátrányuk; jócskán drágábbak, mint a nagy mennyiségben előállított sörök. Halandó ember bizony nem fogyaszt ilyesmit gyakran, hacsak nem akar csődbe menni. Egyik lelkes kollégánk is előbb-utóbb erre a megállapításra jutott: „ez így nem mehet tovább!” Majd azt gondolta: „nem lehet ez olyan nagy szám, majd főzünk magunknak.” Utólag azért annyit elmondhatok, hogy ami ezután jött, nem volt olyan egyszerű, de most már a diákok bevonásával készülnek a kísérleti sörök. Az alábbi képeken betekintést nyerhet a kedves olvasó a kézműves sörfőzés műveleteibe, hangulatába.

CÍMERÜNK


ISKOLÁNKRÓL

Iskolánk képzései

ESEMÉNYEK

Nincsenek események

KMASZC


FENNTARTÓNK


Együttműködő partnerünk

FACEBOOK OLDALUNK

ELÉRHETŐSÉGEINK

Soós István Borászati Technikum és Szakképző Iskola

OM azonosító: 035269/011

Felnőttképzési nyilvántartási szám: B/2020/006362

Felnőttképzési engedély száma: E/2021/000028

Cím:
1221 Budapest, Kossuth Lajos u. 83.

Telefonszámaink:
Titkárság: +36 (1) 426-5384 (Telefon / Fax) Titkárság mobil: +36 (30) 271-3766
Tanári szoba: +36 (1) 426-5385 Gazdasági Hivatal mobil: +36 (30) 330-1103

e-mail:
titkarsag@borasziskola.hu